Portret in opdracht

Een portret van uw (klein)kind, broer/zus, vader/moeder, huisdier, etcetera...
of misschien van u zelf.
Of uw kind geportretteerd in zijn eigen omgeving?
Of op die mooie plek op uw vakantieadres?
Of aan zee? Kijk bij de rubriek Werk in opdracht.

Vanaf goede foto’s kan dit prima gerealiseerd worden.

HOE WERKT HET?
Wanneer er geen geschikte foto’s zijn, maakt Geke graag zelf foto’s bij de geportretteerde thuis om een goed beeld van iemands persoon en karakter te krijgen. Het is ook mogelijk om eenmalig model te staan zodat ze wat schetsen en foto’s kan maken om tot een mooie compositie te komen. Bij kinderen is dit natuurlijk erg lastig omdat zij niet goed kunnen stilzitten. Dan heeft ze voldoende aan foto’s.
Soms komt het ook voor dat het schilderij een geschenk is of een verrassing voor de ontvanger zodat er niet geposeerd kan worden. Ook dan heeft ze voldoende aan foto’s; liefst meerdere zodat ze zich een goed beeld kan vormen en kan ‘voelen’ hoe die persoon in elkaar steekt. Een portret van een reeds overleden persoon is ook mogelijk en al vaker naar volle tevredenheid van de opdrachtgever door haar gedaan.
Na het maken van foto’s zal ze een voorstel doen en zal er altijd wederzijds overleg zijn over welke foto uitgevoerd word tot een schilderij. Ook tussentijds is het leuk en mogelijk de schilderfasen te delen evt. via de mail zodat u het schilderij ziet ‘groeien’.
Kleine aanpassingen zijn in de laatste fase altijd aan te brengen.

STIJL
De schilderstijl is levensecht doch niet fotorealistisch. De persoon zal altijd goed lijken. ‘Ik houd graag de verf en penseelsteek zichtbaar. Dit houdt een schilderij levendig.’ In de tekeningen zie je de krijtstructuur en de structuur van het papier terug. Kleur, lichtval en sfeer zijn daarbij heel belangrijk. Bekijk de portretten om een indruk te krijgen van haar stijl.

MATERIAAL
Het olieverfschilderij wordt geschilderd op een opgespannen linnen en op de zijkant doorgeschilderd (2 cm) zodat er niet per se een lijst om hoeft. Als u daar toch de voorkeur aan geeft kunt u dit zelf laten verzorgen door een lijstenmaker.
De pasteltekening en aquarel wordt getekend of geschilderd op papier. Papier dient ter bescherming altijd te worden ingelijst achter glas bij een lijstenmaker of door u zelf. In overleg kan Geke dit tegen een meerprijs voor u verzorgen.

Prijzen portret 2018 (inclusief materiaal en 6% btw)
- Portret in pastel (40 x 50 cm) vanaf € 375
- Portret in olieverf (30 x 30/40 cm) vanaf € 500
Prijzen zijn richtlijnen, afhankelijk van uw persoonlijke wensen: alleen een hoofd of met meer lijf en handen. Meer dan één persoon op een werk is ook mogelijk. Bespreek de mogelijkheden.
Buiten een straal van 40 kilometer vanaf mijn woon/atelieradres worden reiskosten à € 0,25 per kilometer doorberekend.

Mijn uitdaging is tot een goed schilderij te komen en een klant die 100% tevreden is.

Bel vrijblijvend om uw wensen te bespreken (033 455 09 43) of mail naar info@geke-steenmetz.nl.

1 | 2 | 3 | 4